Foto’s 3PF3D 2018

Een succesvolle lustrumeditie van de 3 Provinciën Fiets-3-daagse met veruit record aantal deelnemers . De periode van woensdag 27 t/m vrijdag 29 juni werd gekenmerkt door prachtig weer. Temperaturen van iets boven de 20 graden en niet al te veel wind.De routes voerden voor vrijwel iedereen wel over enkele onbekende trajecten. Mensen die hier niet bekend waren, hadden niet verwacht dat het in het noorden zo mooi was.

 • Op woensdag was de Friesland route. Via Wijnjewoude, Tijnje, Nij Beets, Beetsterzwaag weer terug naar Bakkeveen. Erg verschillende en gevarieerde landschappen onderweg. De wijdse blik aan de westzijde en de bossen in het oosten rond Beetsterzwaag/Bakkeveen; Beetsterzwaag met de adellijke gebouwen.
 • Donderdag was Groningendag. Via enkele gras en gravelpaden en voor de rest asfalt helemaal tot het Van Starkenborgkanaal (Prinses Margrietkanaal voor de Friezen) in tweeling dorp Gerkesklooster/Stroobos. Ooit over Trudespad gefietst? De 60 km fietsers wel ! Velen vonden de omgeving verrassend mooi; anders dan dat men zich Groningen had voorgesteld.
 • En dan op vrijdag door Drenthe. Centrale punt was Lieveren, waar de meeste deelnemers 2x langskwamen. Ten zuiden van Roden was het over de zandpaden verrassend goed fietsen. De 60 km had als verste punt Peize met het rustpunt bijna onder de molen. De Smoothies van Poelman vielen goed in de smaak.

De routes waren dit jaar voor het eerst met pijlen uitgezet. Op woensdag nog een paar kinderziektes, daarna heeft het pijlensysteem naar volle tevredenheid gewerkt.

Er waren bijna 400 deelnemers, waarvan een aantal 1 of 2 dagen heeft gefietst. Het gemiddeld aantal fietsers per dag zal rond de 350 à 360 gelegen hebben. 2/3 deel van de fietsers koos voor de 40 km, enkele 10-tallen voor de 25 en de rest voor de 60 km. En die laatste categorie heeft natuurlijk de meeste variatie kunnen ervaren in het landschap.

Volgend jaar weer nieuwe routes, andere leuke fietspaden of plattelandsweggetjes door nog redelijk onontdekt gebied. Data: woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 juni 2019.

Dag 1. (provincie Friesland)

Dag 2. (provincie Groningen)

Dag 3. (provincie Drenthe)

 

2 antwoorden op “Foto’s 3PF3D 2018”

 1. Voor het eerst meegefietst. We hebben genoten, wat een prachtige provincie. Alles was heel goed geregeld. Jammer dat het Wash museum maar gedeeltelijk toegankelijk was. Ook aan de gidsen onderweg onze complimenten en aan de fotograaf voor de mooie foto’s. Volgend jaar rijden we weer mee!

  1. Wij hebben het ook zo leuk en mooi gevonden.
   En inderdaad ook zo goed geregeld door de vele vrijwilligers.
   Vele zeggen wat moet je daar nou fietsen??
   Nou ze weten niet half hoe mooi en groen het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten